Ber hetsede journalister holde seg borte fra sosiale medier

– Vi kan ende opp med at kun de mest hardhudede journalistene orker å jobbe med temaet, sier Frank Rossavik.

En palestinsk kvinne passerer ruinene av en bygning på Gazastripen. Ifølge politiet ble bygningen ødelagt av et israelsk luftangrep. I drøye to uker har Israel og Hamas angrepet hverandre. Det har ført til nok en opphetet diskusjon om Midtøsten i Norge, og redaktør Frank Rossavik tror det har sammenheng med at sosiale medier inviterer til korthugde meldinger uten rom for nyanser.
Publisert Sist oppdatert

Redaktøren i Bergens Tidende mener sosiale medier bidrar til å gjøre Midtøsten-konflikten enda mer polarisert.

I takt med at konflikten mellom Israel og Hamas har eskalert, øker temperaturen på Midtøsten-debatten her hjemme. Nok en gang diskuteres Israels og Hama skyld og ansvar, antall drepte på de to sidene, og ikke minst mediedekningen av den blodige konflikten.

Erfarne korrespondenter som Sidsel Wold og Fredrik Græsvik har mottatt krass kritikk for å være for Palestina-vennlige, og begge har sett seg nødt til å gå offentlig ut og be folk slutte å hetse dem. Samtidig har Med Israel for fred (MIFF) anmeldt PR-rådgiver Elisabeth Norheim for drapstrusler, etter at hun publiserte et svært kritisk innlegg om dem på Facebook. Og i gårsdagens Vårt Land rykket den jødiske journalisten og bloggeren Suzanne Aabel ut og fortalte om hvor krevende det er å høre at Israel blir sammenlignet med groteske diktaturer.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS