– Å kontrollere alt kjøtt er umulig
Hvis du vil unngå å spise religiøst slaktet kjøtt, bør du spise norsk kjøtt, mener statssekretær Widar Skogan (KrF).
Statssekretær Widar Skogan (KrF) mener dagens regelverk ikke bør endres.
Torbjørn Tandberg
Det er lite å gjøre med at kjøtt fra religiøst slaktede dyr kan havne i kjøttprodukter og på restauranter, mener Widar Skogan (KrF), statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.
Det er ikke regler mot å importere kjøtt fra dyr som er slaktet uten bedøvelse, så lenge andre importkrav er oppfylt. Derfor kan slikt kjøtt ende opp i kjøttprodukter du handler i butikken eller når du spiser på restaurant, opplyser Mattilsynet til Vårt Land. Dyrebeskyttelsen i Norge ønsker et forbud mot import av kjøtt der dyret ikke er bedøvet før slakting, og fram til et forbud er på plass vil de ha «etisk merking» av kjøttet – slik at forbrukeren vet hvordan dyret er blitt slaktet.
– Vi har en EØS-avtale som regulerer Norges forhold til EU og EØS-området. EU har stilt medlemslandene fritt til å slakte uten bedøvelse på religiøst grunnlag, da sier det seg selv av det er umulig for Norge å stille et krav om å unngå det, sier Skogan.
Bestill abonnement her
KJØP