Nyheter

Rusreformen ser ut til å bli utsatt – pinlig, mener rusorganisasjon

POLITIKK: Regjeringen jobber fortsatt med å utarbeide sin rusreform, som i fjor ble lovet til starten av 2024. Aktører på rusfeltet mener det er pinlig.

Ap stemte i 2021 mot Erna Solberg-regjeringens rusreform, som blant annet gikk inn for å avkriminalisere flere narkotiske stoffer. Samtidig gikk partiet til valg på å innføre sin egen reform.

Denne bekreftet Helsedepartementet i 2023 at skulle komme i starten av 2024. Nå opplyser imidlertid Justisdepartementet til TV 2 at stortingsmeldingen fortsatt er under arbeid, og at de ikke kan gi noen dato for når den kommer.

– Regjeringen har som kjent nedsatt et utvalg som skal se nærmere på strafferettslige og straffeprosessuelle spørsmål i den kommende forebyggings- og behandlingsreformen. Utvalget vil levere sin utredning i form av en NOU før sommeren – og dette arbeidet er viktig for helheten i stortingsmeldingen, skriver departementet i en epost til kanalen.

– Pinlig

Helsedepartementet vil ikke svare på om regjeringens reform er utsatt, men sier regjeringen jobber for fullt med meldingen.

Ina Roll Spinnangr, daglig leder i Foreningen Tryggere Ruspolitikk, reagerer på tidsbruken.

– Det er pinlig at det tar så lang tid, men jeg tror ytterst få har forventninger til at reformforslaget vil føre til store positive endringer, sier hun til TV 2.

Ber moderpartiet om fortgang

Også i egne rekker murrer det når ryktene om utsettelse begynner å svirre. Andrine Seppola, som er leder i Senterungdommen, mener det tar for lang tid.

– Vi har ingen tid å miste, for narkotikabruken øker for hvert eneste år, unge får livene sine ødelagt og liv går tapt. Denne reformen burde vært lagt fram før, og det er selvsagt for Senterungdommen at en ny rusreform skal ta for seg både helse- og justisdelen av ruspolitikken samlet, forteller Seppola til NTB.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter