Nyheter

Trump og Biden har sikret seg presidentkandidaturene

Ekspresident Donald Trump har sikret seg det nok delegater til å bli presidentkandidat i høst. Det samme har president Joe Biden, og det er dermed duket for omkamp fra 2020.

X skriver Decision Desk at Trump har vunnet nominasjonsvalget i Washington, og at han dermed har nok delegater til å sikre seg det republikanske kandidaturet.

Etter at tidligere FN-ambassadør Nikki Haley trakk seg fra det republikanske nominasjonsvalget har det vært klart at Trump ville bli partiets presidentkandidat, men han hadde ikke sikret seg nok delegater til å få flertall da partiet velger sin kandidat på landsmøtet i juli.

Det ble klart tidligere tirsdag at også president Joe Biden har sikret seg det nødvendige antallet delegater. Han har knapt hatt utfordrere på demokratisk side.

I en uttalelse tirsdag gikk han hardt ut mot det han kaller Trumps «kampanje med bitterhet, revansj og gjengjeldelse som truer selve ideen om USA».

– Velgere har nå et valg å ta om dette landets framtid. Kommer vi til å stå opp og forsvare demokratiet vårt, eller la andre rive det ned, spurte han retorisk.

Valget blir en omkamp av presidentvalget i 2020. Det er første gang på nesten 70 år at to kandidater møtes i to forskjellige presidentvalg.

Få velgere har uttrykt begeistring for omkampen mellom to kandidater som har liten oppslutning i befolkningen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter