Nyheter

Eva Kristin Hansen har meldt seg ut av Trøndelag Arbeiderparti

GISKE-BRÅK: Eva Kristin Hansen ledet valgkomiteen til skandale-møtet i Trondheim Ap. Nå har hun meldt overgang fra Trøndelag til Nordre Follo Ap, får Vårt Land opplyst.

Eva Kristin Hansen er ingen hvem som helst i Trøndelag Ap. Hun har sittet 18 år på Stortinget, vært stortingspresident og regnet som en sentral maktspiller i kretsen rundt Trond Giske i fylkeslaget.

Nå får Vårt Land opplyst av flere at Eva Kristin Hansen har meldt seg inn i lokallaget Nordre Follo Ap, der hun har bodd med sin ektemann i flere år.

Det innebærer et brudd med Trøndelag Arbeiderparti, hvor hun har vært aktiv i flere tiår.

Vårt Land har gjort flere forsøk på å få en kommentar fra Hansen, men hun har ikke besvart våre henvendelser.

Sjokk-overgang i Ap før nominasjons-drama i Trøndelag

Sjokk-overgangen skjer mens det brygger opp til bråk om hvem som skal være Aps toppkandidater til Stortinget fra Sør-Trøndelag i 2025.

Det er allerede Facebook-sider som mobiliserer for at Trond Giske skal stå på topp.

Gjennom mange av de politiske kampene Giske har stått i opp gjennom hans politiske karriere, har Eva Kristin Hansen stått ved hans side i fylkespartiet. Nå er hun altså ute av Trøndelag Ap.

Og utad tar hun nå steg bort fra en forventet hard nominasjonsprosess i Sør-Trøndelag Ap.

Fra Arbeiderpartiet sentralt får Vårt Land opplyst dette:

Hovedmedlemskapet i Ap gjelder kun ett sted. Det betyr at dersom du melder overgang til et nytt fylkes- eller kommunelag, så melder du deg samtidig ut av ditt gamle fylkes- og kommunelag.

Du mister samtidig stemmeretten i ditt gamle fylkesparti, men har likevel mulighet til å delta på andre partilags møter.

AAA

Bakteppe: Giske-bråk på årsmøte i Trondheim Ap

På årsmøtet i Trondheim Ap forrige måned ble den tidligere lederen Gunn Elin Høgli kastet etter et mistillitsforslag. Dette skjedde etter en dramatisk oppkjøring til årsmøtet, der beskyldningene haglet.

Eva Kristin Hansen var da leder i valgkomiteen. Men i den dramatiske perioden rett før årsmøtet valgte hun å trekke som nestleder i Trøndelag Ap. Det formidlet hun gjennom et brev til partiledelsen.

Som leder av valgkomiteen har hun blitt beskyldt for å samarbeidet med Giske om å få kaste Høgli. Hansen har selv benektet dette.

Hun innrømmer imidlertid at hun ga uttrykk for at hun var uenig i en ansettelse av Emilie Græsli som koordinator i valgkampen. Det var denne ansettelsen som i utgangspunktet skal ha gjort at leder i Trøndelag Ap, Gunn Elin Høgli, mistet Giskes støtte.

Emilie Græsli har tidligere har tatt et oppgjør med Giske. Også Giske avviser at han truet Høgli til å trekke seg på grunn av ansettelsen av Græsli.

AAA

Pendlerboligsak ble henlagt

Eva Kristin Hansen var i en kort periode stortingspresident, men trakk seg etter kort tid da politiet valgte å etterforske en pendlerbolig-sak.

Hansen leide hybel hos Trond Giske, men fikk samtidig pendlerbolig. På samme tid eide hun også et hus med mannen sin i Ski, ikke langt fra Oslo.

Straffesaken mot Hansen ble henlagt som intet straffbart forhold kort tid etter.

Les mer om mer disse temaene:

Ragnhild Grongstad

Ragnhild Grongstad

Ragnhild Grongstad er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter