Nyheter

Fare for hungersnød i Sudan – 700.000 barn er utsatt

SULT: FNs barnefond Unicef sa fredag ​​at 700.000 barn i Sudan sannsynligvis vil lide av kraftig underernæring i år, og at titusenvis står i fare for å dø.

Den ti måneder lange krigen i Sudan mellom landets væpnede styrker og de paramilitære Rapid Support Forces (RSF) har ødelagt infrastrukturen, ført til advarsler om hungersnød og fordrevet millioner av mennesker i og utenfor landet.

– Virkningene av de siste 300 dagene betyr at mer enn 700.000 barn sannsynligvis vil lide av den dødeligste formen for underernæring i år, sa Unicef-talsperson James Elder på en pressekonferanse i Genève.

– Unicef vil ikke være i stand til å behandle mer enn 300.000 av dem uten forbedret tilgang, og uten ekstra støtte. I så fall vil titusener sannsynligvis dø, sa han.

Elder definerte den farligste formen for underernæring som alvorlig akutt underernæring. Han anslo at 3,5 millioner barn er i denne kategorien.

Barnefondet ber om 840 millioner dollar for å hjelpe drøyt 7,5 millioner barn i Sudan i år, men Elder beklaget mangelen på midler som ble samlet inn i tidligere appeller.

– Til tross for omfanget av behovene i fjor kom ikke finansieringen Unicef søkte om for nesten tre fjerdedeler av barna i Sudan, sa Elder.

FN oppfordret onsdag land til ikke å glemme de sivile som ble fanget opp i krigen i Sudan, og appellerte om 4,1 milliarder dollar for å dekke deres humanitære behov og støtte de som har flyktet til nabolandene.

Halvparten av Sudans befolkning, rundt 25 millioner mennesker, trenger humanitær bistand og beskyttelse. Samtidig har mer enn 1,5 millioner mennesker har flyktet til Den sentralafrikanske republikk, Tsjad, Egypt, Etiopia og Sør-Sudan, ifølge FN.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter