Nyheter

«Pelle og Proffen»-skuespiller Tommy Karlsen Sandum er død

Skuespiller Tommy Karlsen Sandum er død, 48 år gammel, opplyser familien til NRK. Han er kanskje mest kjent for sin rolle som Proffen i «Pelle og Proffen»-filmene.

– Vi er sønderknuste. Tommy var umistelig for oss. Nå ber vi om ro i sorgen, skriver broren Raymond Karlstad i en epost til NRK.

Dødsårsaken er ikke kjent.

Karlsen Sandum er kanskje best kjent for sin rolle som Proffen i filmene om «Pelle og Proffen» der Håvard Bakke gestaltet rollen som Pelle. Filmene var basert på bøkene til Ingvar Ambjørnsen.

– Ufattelig trist

Tommy Karlsen Sandum og Håvard Bakke ble i 1989 plukket ut blant nærmere 700 ungdommer da bøkene til Ambjørnsens populære bokserie skulle filmatiseres.

De to spilte rollene gjennom de tre filmene som ble laget: «Døden på Oslo S» i 1990, «Giftige løgner» i 1992 og til slutt «De blå ulvene» i 1993. Helle Beck Figenschow spilte rollen som Lena.

– Dette er en ufattelig trist dag. Jeg har mistet en av mine beste venner gjennom 25 år, og en som jeg delte en helt unik historie med fra vi var tenåringer, sier Bakke til NRK.

Han beskriver Karlsen Sandum som ekstrem snill og lojal.

Spilte i «Lilyhammer»

Karlsen Sandum spilte også karakteren Arne i TV-serien «Lilyhammer» gjennom flere sesonger. Medskuespiller Steinar Sagen har gode ord om sin gamle kollega.

– Tommy var en kar du kunne stole på. Han var skikkelig trivelig, omtenksom og en som var interessert i det du sa. En kjernekar, rett og slett. Tommy var en varm og fin fyr, sier Sagen til VG.

I tillegg hadde han roller i TV-serier som «Hotel Cæsar», «Fox Grønland» og «Det tredje øyet». I tillegg lånte han stemmen sin til en lang rekke tegnefilmer, spilte i teaterstykker og leste også inn lydbøker.

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter