Nyheter

Se hva prins Sverre Magnus fikk i 18-årsgave fra Den norske kirke

18 ÅR: Et silketrykk av Lars Morell var gaven til prins Sverre Magnus fra Den norske kirke.

Domprost i Oslo, Pål Kristian Balstad, deltok på vegne av Den norske kirke da Kongehuset hadde invitert til offisiell lunsj fredag for å markere 18-årsdagen til prins Sverre Magnus 3. desember.

Fra Den norske kirke var gaven til prinsen et silketrykk av Lars Morell.

Morell er en norsk kunstner som opprinnelig er fra Kristiansand, men er bosatt i Oslo. Hans arbeid har alltid omfattet og stilt spørsmål ved det synlige/usynlige og det som ser ut til å være noe det ikke er, ifølge Wikipedias omtale av kunstneren.

Kongehuset: Gaven fra Den norske kirke til prins Sverre Magnus på 18-årsdagen 3. desember var dette silketrykket av Lars Morell.

Da Ingrid Alexandra fylte 18 år i januar 2022, fikk hun et bildet «Måkeflukt» av fotokunstner Morten Golimo fra Stavanger. Leder for Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum, fortalte at prinsessens interesse for friluftsliv og surfing var bakteppet for at dette ble gaven, et bilde med surfebulger på.

Kniv og surfebrett

Prins Sverre Magnus fikk mange offisielle gaver på 18-årsdagen, blant annet en kniv fra Sametinget.

Under lunsjen fredag var gjestene representanter for det offisielle Norge og ungdomsorganisasjoner i tillegg til familie og faddere.

Oslo 20231231. 
Kniv fra sametinget til prins Sverre Magnus i 18 års gave. . Kong Harald og Dronning Sonja  holderl offisiell lunsj på Slottet fredag 1. desember 2023 i anledning Prins Sverre Magnus’ myndighetsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dronning Sonja sa i sin tale til prins Sverre Magnus at evne til innlevelse i andre menneskers situasjon og det å være en god venn, er mye viktigere enn å være «flink» til ting. Hun viste til at mange unge kjenner et sterkt forventningspress.

– Jeg håper du vil bidra også til å gi andre unge rundt deg trygghet, sa dronningen.

– Kjære Magnus! Du er velsignet med en stor familie som er veldig glade i deg og som bare vil deg vel, sa hun.

Oslo 20231231. 
Gavebordet som viser gavene til prins Sverre Magnus. Kong Harald og Dronning Sonja holder offisiell lunsj på Slottet fredag 1. desember 2023 i anledning Prins Sverre Magnus’ myndighetsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Surfebrettet er gitt av Statsforvalterne i Norge, forteller statsforvalter i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland, til Seher.no. Fra regjeringen har prinsen fått ski.

Hans Majestet Kongen har utnevnt Prins Sverre Magnus til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Dekorasjonen blir overrakt i en privat seremoni på Det kongelige slott i forbindelse med feiringen av myndighetsdagen, opplyser Kongehuset.

Familiefoto av kongefamilien i samband med prins Sverre Magnus' myndigdag. Bak frå venstre: kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra. Framfor frå venstre: dronning Sonja, kong Harald og Marit Tjessem. Fremst sit prins Sverre Magnus. Foto: Heiko Junge / NTB / NPK
Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter