Nyheter

Carola fikk en av Sveriges høyeste utmerkelser – i pinsemenighet

JUBILEUM: I sitt 40. år som artist, fikk Carola Häggkvist utdelt en av Sveriges høyeste sivile utmerkelser under konsert. – Treffer mennesker i mange av de øyeblikkene som betyr mye for oss i livet.

Det ble kjent i sommer at Carola var en av tre kulturpersonligheter som var tildelt medaljen Illis quorum av den svenske regjeringen. Denne helga ble den formelle overrekkelsen gjort, under en av Häggkvists konserter i Filadelfiakyrkan i Stockholm, melder svenske Dagen.

Det var kulturminister Parisa Liljestrand som sto for utdelingen, som altså har vært kjent siden i sommer.

– Musikken hennes blir veldig betydningsfull i og med at den treffer mennesker i mange av de øyeblikkene som betyr mye for oss i livet – ved dåp, bryllup, begravelser og ikke minst i juletiden, sier kulturministeren til Dagen.

Da tildelingen ble kjent sa Carola Häggkvist at hun så på tildelingen som en stor ære og oppmuntring «midt i livet».

Illis Quorum meruere labores, som er den fulle navnet på medaljen, betyr «For de hvis handlinger gjør dem fortjent til det». Medaljen ble innstiftet av Gustav III i 1785, og gis som belønning for kulturelt eller kunstnerisk virke eller for samfunnsinnsats.


Les mer om mer disse temaene:

Sigrid Rege Gårdsvoll

Sigrid Rege Gårdsvoll

Sigrid Rege Gårdsvoll er vaktsjef i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2022. Sigrid er kommentator og skriver da oftest om USA og amerikanske valg, Den norske kirke og aktuell samfunnsdebatt.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter