Nyheter

Stort underskudd for sanitetskvinnene

RUS OG PSYKIATRI: Norske Kvinners Sanitetsforening fikk et underskudd på 27 millioner kroner i 2022. Årsaken er et kraftig fall i verdipapirer og kutt i støtte fra regjeringen.

16 millioner kroner av underskuddet kommer av fall i verdipapirer på grunn av nedgangen i finansmarkedene. Flere andre stiftelser og organisasjoner som har hatt pengene sine i fond og verdipapirer, rammes også hardt, skriver Klassekampen.

Sanitetskvinnene har sett seg nødt til å si opp fem fast ansatte og tre midlertidige kontrakter.

Ideelle organisasjoner må søke om støtte til drift og prosjekter fra år til år, noe som gjør dem veldig sårbare om inntekter som man hadde regnet med, uteblir.

Generalsekretær Malin Stensønes er kritisk til at regjeringen i siste statsbudsjett kuttet i støtten til flere frivillige organisasjoner. Hun mener det rammer Norske Kvinners Sanitetsforening ekstra hardt i en tid der både familiefattigdom og barnefattigdom øker.

– Det er et behov for våre tjenester og aktiviteter som vi ikke har sett på lenge, sier Stensønes.

Også Stiftelsen Pårørendesenteret, Pårørendesenter i Oslo og Landsforeningen for pårørende i psykisk helse, er blant organisasjonene innen rus og psykiatri som har fått mindre i støtte.

– Regjeringen snakker om den storstilte satsingen på rus og psykiatri. Det merker vi ingenting av, tvert imot, sier Stensønes.


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter