Nyheter

Trekker seg som leder i Unge Sentrum

SENTRUM: Espen Oseid Danielsen trekker seg som leder for Unge Sentrum og melder seg ut av Partiet Sentrum. Det gjør også første nestleder Eline Heidisdatter Lorentzen.

Dagen etter kommune- og fylkesvalget trekker Espen Oseid Danielsen seg fra vervet sitt som leder av Unge Sentrum, ungdomspartiet til Sentrum.

Samtidig melder han seg ut av partiet, opplyser han i en pressemelding. Hovedårsaken til at han forlater vervet og partiet er uenighet med partiet i flere prinsipielle og store saker.

– Har forlatt utgangspunktet

«I løpet av de siste månedene har det blitt klart hvor partiet ønsker å stille seg i det politiske landskapet. Da jeg var med på å starte Partiet Sentrum i Trondheim og Trøndelag, var utgangspunktet at vi skulle være et blokkuavhengig sentrumsparti som kunne gå like langt til høyre som til venstre for samarbeid. Vi har blitt et parti som ikke lenger er i tråd med vårt eget politiske utgangspunkt», skriver Danielsen.

Han konkretiserer ikke hva uenigheten består av, men skriver at det gjelder saker om skole, justis og ytringsfrihet.

– Da jeg ble med i Partiet Sentrum og stiftet Unge Sentrum skulle vi etablere et blokkuavhengig sentrumsparti som kunne samarbeide like mye med høyresiden som med venstresiden. Partiet Sentrum følger ikke lenger sitt opprinnelige politiske utgangspunkt. Det har kommet spesielt tydelig fram under den lokale valgkampen, sier første nestleder Eline Heidisdatter Lorentzen til avisa Framtida.

Begge varslet sentralstyret om avgjørelsen før valget.

– Ugjenkjennelig parti

«De retningsvalgene som er tatt av Partiet Sentrum fordrer nye mennesker inn i mine verv. Partiet Sentrum har også blitt så ugjenkjennelig fra dets utgangspunkt, at mitt medlemskap også blir trukket tilbake», skriver han.

Ved siden av å være leder for Unge Sentrum, var Danielsen også førstekandidat for Partiet Sentrum i Trondheim ved årets valg og justispolitisk talsperson for Partiet Sentrum. Han var også den første fylkeslederen for Partiet Sentrum Trøndelag.

Debattant

Espen Oseid Danielsen er samfunnsdebattant og har blant annet skrevet debattinnlegg i Vårt Land om hvor viktig det er å definere en kvinne:

«Jeg stiller ikke dette spørsmålet for å være angripende overfor ikke-binære mennesker eller personer som identifiserer seg som en kvinne, men mest på grunn av de praktiske utfordringene vi som samfunn møter dersom vi i fellesskap ikke kan definere hva en kvinne er.»

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter