Nyheter

Ble korset av paven

FOTBALL: Landslagsspiss Jørgen Strand Larsen forteller om et spesielt møte da klubben hans var i Roma for å feire 100-årsjubileum.

Vi var der nede og ble frelst da.

Det forteller Jørgen Strand Larsen, spiss på det norske herrelandslaget i fotball, i en munter og uhøytidelig prat med TV2s B-landslaget.

Til daglig spiller Strand-Larsen i den spanske toppklubben Celta Vigo, en klubb han selv omtaler som «en kristenklubb». Klubben – som kommer fra Galicia, det nordvestligste fylket i Spania – feirer i år hundreårsjubileum, og var i den anledning invitert av pave Frans til en privat audiens i Vatikanet.

Valgte å la seg korse

Audiensen inneholdt også et besøk i selveste det sixtinske kapell, noe Strand-Larsen beskriver som spesielt.

– Du kommer inn i et palass, med bilder fra gamle dager … Du blir jo helt sjokka. Nå blir jeg kristen, tenkte jeg.

Han forteller også at alle spillerne fikk håndhilse på pave Frans, men ikke bare det: De fikk også muligheten til å la seg korse.

– Jeg synes det var litt gøy, så jeg gjorde det, sier han selv om den muligheten.

Strand-Larsen legger til at selv om han ikke er personlig kristen, tenkte han at å la seg korse var en morsom ting å gjøre. Til TV2 beskriver han det hele som en spennende, men også veldig rar opplevelse.

Større enn Cristiano Ronaldo

TV2s programledere spurte Strand-Larsen om hvem de tre største kjendisene han hadde møtt i løpet av sommeren var. Først svarte han at Cristiano Ronaldo var klink nummer en.

Celta Vigo spilte i sommer nemlig treningskamp mot Al-Nassr – den Saudiarabiske klubben til den portugisiske stjernespilleren. I den kampen scoret Strand Larsen forøvrig tre mål.

Men etter å ha blitt mint på at han i løpet av sommeren også hadde møtt Paven, justerte han svaret sitt.

– Paven … Det er nesten egentlig sykere enn å møte Ronaldo, sa han da.

Om pavemøtet har hatt noen sportslig innvirkning er foreløpig uklart: Hittil denne sesongen står Strand-Larsen med en scoring på de fire første kampene for sin spanske klubb.

Torsdag kveld møter han og resten av det norske herrelandslaget Jordan til en privatlandskamp på Ullevaal stadion. Kampen har avspark klokka 19 og kan ses på TV2 direkte.


Det er nesten egentlig sykere enn å møte Ronaldo

—  Jørgen Strand-Larsen om møtet med Pave Frans


Les mer om mer disse temaene:

Ulrik Alver Solli

Ulrik Alver Solli

Ulrik Alver Solli er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter