Nyheter

Sp-ordfører ber partiet vurdere regjeringsexit

Hvis Sp gjør det like dårlig i høstens kommune- og fylkestingsvalg som meningsmålingene tyder på, så må partiet vurdere å trekke seg fra regjeringen, mener Sp-ordfører.

Med 4,9 prosent oppslutning på Norfaktas siste meningsmåling for Nationen og Klassekampen, gjør partiet sin dårligste måling siden januar i år. Da lå de på 4,5 prosent, skriver Nationen.

Sps nedgang på 1,6 prosentpoeng fra juli er den eneste endringen utenfor feilmarginen for alle partier.

Fra Sp-bastionen Sel, der partiet nesten oppnådde 60 prosent og sto for et av Sps beste resultat i 2019-valget, er beskjeden klar:

− Dersom det blir et dårlig kommunevalg, må en virkelig vurdere om det tjener partiet at vi fortsatt er i regjering eller ikke, sier Sp-ordfører Eldri Siem i Sel i Gudbrandsdalen.

Fylkesleder Brita Skallerud i Akershus Sp mener at Sp ikke engang har kommet seg ut av startgropa før kommunevalget, og sier at det er «altfor stille» fra partitopper som Trygve Slagsvold Vedum, Marit Arnstad og andre Sp-profiler.

– Nå får Høyre jobbe helt i det stille. Erna får førstesideoppslag bare basert på hvor hun er i landet. Da har vi en lang vei å gå for å komme på banen, sier hun.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter