Nyheter

Pastor fra kenyansk sultsekt døde i varetekt

KENYA: En pastor fra den kenyanske sultsekten som ble avslørt i april, har dødd i varetekt etter sultestreik. Pastoren var en av 30 mistenkte etter funn av 337 døde sektmedlemmer.

Pastoren Joseph Buyuka var en av 30 sektledere mistenkt for dødsfallene i Kenya. Han døde på sykehus etter å ha sultestreiket i ti dager, skriver svenske Dagen.

To andre mistenkte personer skal også være syke, trolig som følge av sultestreik.

337 døde

Utgravingen i Shakahola-skogen sørøst i Kenya startet 21. april, en uke etter at pastor Paul Nthenge Mackenzie ble pågrepet. Totalt 337 sektmedlemmer er funnet døde til nå.

Pastoren skal ha oppfordret sine disipler til å sulte seg til døde for «å møte Jesus». Hundrevis av hans følgere er fortsatt savnet.

Paul Mackenzie under et tidligere rettsmøte tirsdag denne uken. Foto: AP / NTB

50 år gamle Mackenzie var tidligere taxisjåfør, men i 2003 grunnla han den kristne sekten Good News International Church i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi sør i Kenya.

I mars overga han seg til politiet etter meldinger om at to barn av sektmedlemmer hadde sultet i hjel. Han ble siden løslatt mot kausjon, men pågrepet igjen 14. april da politiet fant fire andre disipler av ham døde.

Politiet mistenker også at noen av de døde ble utsatt for organhøsting.

Les mer om mer disse temaene:

Tori Aarseth

Tori Aarseth

Tori Aarseth er tilknyttet Vårt Lands nyhetsavdeling som journalist.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter