Nyheter

Mahsa Aminis gravsted vandalisert

IRAN: Graven til Mahsa Amini, den unge iransk-kurdiske kvinnen hvis død i moralpolitiets varetekt utløste en protestbølge i Iran, har blitt vandalisert.

– Søndag morgen ble dessverre graven til Zhina Mahsa Amini angrepet av folk vi allerede kjenner til, og som har gjort det samme tidligere, sier Aminis families advokat Saleh Nikbakht i en uttalelse publisert av KHRN onsdag.

Han spesifiserte ikke hvem disse personene var, men la til at iranske myndigheter tidligere har grepet inn for å hindre at det bygges en beskyttende baldakin over graven. Amini er gravlagt i hjembyen Saqez i Irans Kurdistan-provins.

Blant annet er et beskyttende glass på gravsteinen knust i hærverket.

22-åringen døde etter å ha blitt pågrepet i Teheran i september av iransk moralpoliti for ikke å ha skjult håret godt nok og dermed ha brutt Irans strenge kleskode for kvinner. Aminis familie og støttespillere hevder hun ble drept av et slag mot hodet i politiets varetekt, selv om myndighetene påstår at hun døde som følge av et hjerteinfarkt forårsaket av tidligere dårlig helse.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter