Nyheter

Florida-guvernør Ron DeSantis stiller som presidentkandidat

Florida-guvernør Ron DeSantis (44) kunngjorde onsdag som ventet at han vil kjempe om å bli Republikanernes kandidat i neste års presidentvalg.

DeSantis sendte inn sine papirer til den amerikanske valgkommisjonen. Opprinnelig var det ventet at han skulle melde sitt kandidatur i en samtale med Twitter-sjef Elon Musk nærmere midnatt norsk tid.

Florida-guvernøren tilhører høyresiden i Det republikanske partiet og står rent politisk nær tidligere president Donald Trump. Imidlertid har han og Trump vært uenige utad om flere store verdispørsmål, blant annet abort.

Meningsmålinger har så langt vist at han ligger langt bak Trump i oppslutning blant republikanske velgere. DeSantis har høstet ros blant høyresiden i partiet for å ha strammet inn universiteters og skoler muligheter til å fremme mangfold, likestilling og inkludering. Guvernøren er også kjent for å ha innført en lov som forbyr abort etter sjette uke, og forbudt lærere å snakke med elever om seksuell orientering og kjønnsidentitet i klasserommet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter