Nyheter

Justisdepartementet vil vurdere Tiktok-etablering

SOSIALE MEDIER: Justisdepartementet ble ikke gjort oppmerksomme på avtalen om at Tiktok skal lagre data i et senter på Hamar. Avtalen skal vurderes, får TV 2 opplyst.

Onsdag ble det kjent at datasenterselskapet Green Mountain har inngått en avtale med Tiktok om å etablere et nytt stort datasenteranlegg i Hamar og Løten kommuner.

– Justis- og beredskapsdepartementet var ikke informert om denne etableringen, sier Andreas Bondevik i departementets kommunikasjonsavdeling til kanalen.

Selskapet er eid av kinesiske Bytedance og samler inn informasjon om brukerne. Flere land forbyr at Tiktok brukes av politikere av frykt for at kinesiske myndigheter skal få tilgang til sensitiv informasjon.

Satsingen er blitt møtt med kritikk fra Venstre og SV som slår alarm om mulige sikkerhetsutfordringer rundt lagring av data. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har sagt at det er for tidlig å si hva slags risiko nyetableringen utgjør.

– Når vi nå har fått denne informasjonen er det naturlig at å se nærmere på saken for å vurdere blant annet nasjonale sikkerhetshensyn. Det er viktig å ha oversikt over hvem som lagrer data og opererer i Norge, sier Bondevik.


NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter