Nyheter

Mandag stiger strømprisene kraftig i hele landet – årets dyreste dag i nord

Lavere temperaturer bidrar til at strømprisene stiger mandag. Det blir årets dyreste dag i nord, ifølge Europower.

Det blir høyest strømpriser i Sørøst-, Vest- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 2,32 kroner per kilowattime (kWh). Europower har regnet ut at dette blir den dyreste dagen så langt i år i nord.

I Midt- og Nord-Norge blir prisen 2,016 kroner per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ser man bort fra strømstøtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (9,16 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 3,031 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen mandag blir mellom klokken 2 og 3 på natten i Nord-Norge, da på 31,04 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,19 kroner og Midt-Norge 67,7 øre.

Lørdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,82 kroner per kWh og 26,3 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,91 kroner per kWh og 13,2 øre per kWh

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter