Nyheter

Sveriges utenriksminister: Å refse koranbrenning er ikke å krype for Tyrkia

Man må kunne kan kritisere brenning av hellige skrifter uten at det er å krype for Tyrkia, mener Sveriges utenriksminister Tobias Billström.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Den svenske utenriksministeren setter brenningen av Koranen i Stockholm den siste uka i sammenheng med Sveriges anstrengelser for å bli medlem av Nato. Koranbrenningen har vakt sterke reaksjoner blant annet i Tyrkia, den sterkeste opponenten i Nato mot svensk medlemskap.

Flere land har reagert, blant dem Finland, som har karakterisert koranbrenningen som «en belastning på ferden mot svensk og finsk NATO-medlemskap», ifølge Tobias Billström. Å gjennomføre slike aksjoner forbedrer ikke situasjonen i søknadsprosessen, understreket han på en pressekonferanse tirsdag kveld.

– Selvsagt står vi for ytringsfriheten, men man må kunne ha to tanker i hodet samtidig. Man må kunne forsvare ytringsfriheten og samtidig kritisere at det brennes hellige skrifter i den hensikt å provosere og splitte.

(©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter