Nyheter

– Nå jobber vi med å ruste laget til valgkampen

KRF: Astrid-Therese Theisen skal være pressesjef og partisjefens pressekontakt. – Travelt blir det nok.

Astrid-Therese Theisen er KrFs nye pressesjef. Det skriver hun selv i en Facebook-oppdatering.

Tidligere har hun inngått i partiets trehodede kommunikasjonsteam, og vært partileder Olaug Bollestads personlige rådgiver. Selv om hun nå blir pressesjef, skal hun fortsette å være ved Bollestads side. Hun blir også partilederens pressekontakt.

– Travelt blir det nok, men det er sånn jeg trives best. Det er et stort privilegium å få jobbe så tett på partileder som jeg har gjort og fortsatt skal gjøre, skriver hun i en e-post til Vårt Land.

På spørsmål om hvorfor hun ville bli KrFs nye pressesjef, svarer hun at partiet «fører politikk som betyr noe for folk som nå sliter med å få endene til å møtes», og nevner blant annet økt barnetrygd og økt minstepensjon.

Måneder med uro

Sist uke skrev Vårt Land at partiet har brukt lengre tid enn ønsket på å finne sin nye generalsekretær. Drøye seks måneder etter at Geir Morten Nilsen ga seg, står de fortsatt bare med en konstituert general. Fraværet av en ny general setter andre prosesser og ansettelser på vent, skrev Vårt Land i november.

– Det har tatt lengre tid enn vi først så for oss, uttalte nestleder Dag Inge Ulstein til Vårt Land.

Konstituert generalsekretær Erling Ekroll fortalte samtidig at de jobber med en kabal, og nå er altså pressesjefen plukket ut.

– Jeg går på jobb hver eneste dag og har det gøy, og føler meg veldig heldig som får lov til å drive på med dette. Da jeg fikk spørsmål om denne jobben, var jeg ikke et sekund i tvil om at jeg måtte si ja, skriver Theisen til Vårt Land.

KrFs partitime på Arendalsuka 2022. KrF

Flere takket for seg

I slutten av august bestemte daværende pressesjef Tove Welle Haugland seg for å slutte. Hun hadde bare hatt stillingen i ni måneder. Theisen håper å sitte lenger i stillingen.

– Dette er første gang jeg blir bedt om å svare på hvor lenge jeg skal ha en jobb før jeg har startet. Noen sluttdato har jeg ikke satt, og det håper jeg ikke at jeg må gjøre på en god stund.

Haugland var riktignok en av flere nøkkelpersoner som forlot partiet i kjølvannet av at generalsekretæren ga seg i juli i fjor. Bare en snau uke før Haugland sa opp, bestemte assisterende generalsekretær Elisabeth Løland seg for å slutte. Hun ble ansett som favoritt til å erstatte Nilsen.

I november varslet også eks-statssekretær, seniorrådgiver og taleskriver Aksel Jakobsen at han slutter.

– Flere nøkkelpersoner har sluttet i partiet de siste månedene, og dere mangler fortsatt ny generalsekretær. Er dere rustet for høstens lokalvalg?

– Nå jobber vi med å ruste laget til valgkampen med de beste folkene. Vi er godt i rute til valgkampen, svarer Theisen.

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen er journalist i Vårt Lands kulturavdeling

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter