Nyheter

Ocean Viking berget 37 mennesker i havsnød utenfor Libya

Det norske redningsfartøyet har plukket opp 37 mennesker som var i havsnød utenfor kysten av Libya, opplyser SOS Méditerranée.

De 37 befant seg i en overfylt gummibåt i internasjonalt farvann, og flere av dem var sterkt forkomne og hadde kjemiske brannskader forårsaket av en blanding av bensin og sjøvann, tvitrer den franske hjelpeorganisasjonen som opererer skipet.

Italia har gitt Ocean Viking tillatelse til å sette de 37 i land i Ancona, og seilasen dit ventes å ta fire dager.

Fredag sank en båt med rundt 30 flyktninger og migranter mellom kysten av Tunisia og den italienske øya Lampedusa. Fiskere i området kom til unnsetning, men tre mennesker, blant dem et lite barn, omkom.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter