Nyheter

To menn siktet for drap eller medvirkning til drap i Bergen

En mann er død etter å ha blitt funnet skadd i en leilighet i Bergen onsdag. To utenlandske menn er siktet for drap.

– Like etter klokken 13.30 i ettermiddag ble politiet varslet via AMK om en skadd mann i Løvstakkveien i Bergen. Politi og ambulanse var raskt på stedet, og det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Mannen ble fraktet til Haukeland sykehus og ble erklært død ved ankomst, sier påtaleansvarlig Sven Arne Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt på en pressekonferanse klokken 18 onsdag.

Den avdøde er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Han er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er og jobber med å varsle pårørende.

To menn siktet

Da politiet kom til stedet var det tre andre menn i leiligheten, som ble tatt med til avhør.

– To av de tre har status som siktet. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap, og er menn i 20- og 30-årene. Bakgrunnen for siktelsene er opplysninger som er gitt av de involverte, sammenholdt med skader på fornærmede og spor på åstedet, sier Dahl-Michelsen.

Den tredje mannen har status som vitne.

Erik Johan Mjelde er oppnevnt som forsvarer for mannen i 30-årene. Mjelde har onsdag kveld hatt en lang prat med sin klient og sier at han er siktet for medvirkning til drapet.

– Han ønsker å snakke med politiet og skal etter planen i avhør i kveld. Der vil han forklare seg om sin rolle og svare på de spørsmålene politiet måtte ha, sier Mjelde.

Før avhøret vil ikke Mjelde si noe om hva hans klient har sagt til ham om hendelsen. Han vil heller ikke si hvilket land hans klient kommer fra.

– Han har det ikke bra nå, og ønsker å samarbeide med politiet, sier han.

Politiet søkte med hund i nærheten av leiligheten der en mann ble funnet hardt skadd i Bergen onsdag ettermiddag. Foto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Kjenner til de involverte

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke å si noe om hvilke skader den avdøde mannen var påført. Han skal obduseres på Gades Institutt i Bergen torsdag.

Krimteknikere gjorde onsdag kveld undersøkelser i leiligheten der mannen ble funnet. Politiet mener at mannen ble påført de dødelige skadene i denne leiligheten.

Politiet jobber samtidig med å gjennomføre rundspørringer, kartlegge de involvertes nettverk og gjennomgå mobiltelefoner og elektroniske enheter.

Alle de involverte er bosatt i Bergen.

– Vi har kjennskap til de involverte fra tidligere, men vi ønsker ikke å si noe mer om det nå, sier Dahl-Michelsen.

Saken er oppdatert.


Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter