Nyheter

Oslo domkirke har fått ny prest

DOMKIRKEPREST: Går fra forskerjobb til å bli ny domkirkeprest i Oslo: – Det blir spennende å jobbe som prest igjen.

På kirkens egne nettsider presenterer Oslo domkirke Ellen Aasland Reinertsen som ny domkirkeprest. Hun starter i stillingen september 2023.

Tidligere har hun jobba som prest i både Asker og Torshov i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i domkirka. Jeg har allerede blitt tatt godt imot av kollegaene, og det blir spennende å jobbe som prest igjen, sier hun til Vårt Land.

Får forskningstid

45-åringen fra Farsund kommer fra en stipendiatstilling ved Det teologiske fakultet på Universitetet i Oslo der hun i august leverte en doktorgrad om lignelser, kjønn og tolkningsmuligheter i Det nye testamentet.

Hun skal få fortsette å forske selv etter hun starter som prest i september.

– Jeg får forskningstid som en del av jobben, og det er ganske nytt som prest i Oslo. Det blir spennende, og jeg synes det er viktig at vi får større kontakt mellom akademia og kirka, sier Reinertsen og fortsetter:

– Det er fint at vi som liker å forske også kan bidra i kirka med det vi kan og har.

– Skal gjøre kirke for Oslo

Reinertsen går fra en forskningsstilling der hun har fått mye tid til å tenke, til en raskere arbeidshverdag som prest. Hun gleder seg til å starte en jobb hvor hun vil møte mange.

– Det fine med å være prest er at man får lov til å være med på så mye som folk synes er viktig. Det er en veldig mangfoldig jobb.

Hun har kun jobbet som prest i menigheter tidligere, jobben som domkirkeprest vil bli annerledes, tror Reinertsen.

– Domkirka gjør ting så ordentlig, siden det er en katedral og domkirke. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med andre prester, musikere, kirketjenerne og diakoner. Vi skal få gjøre kirke for Oslo, og delvis for hele landet.


Les mer om mer disse temaene:

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter