Nyheter

Oslo domkirke har fått ny prest

DOMKIRKEPREST: Går fra forskerjobb til å bli ny domkirkeprest i Oslo: – Det blir spennende å jobbe som prest igjen.

På kirkens egne nettsider presenterer Oslo domkirke Ellen Aasland Reinertsen som ny domkirkeprest. Hun starter i stillingen september 2023.

Tidligere har hun jobba som prest i både Asker og Torshov i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i domkirka. Jeg har allerede blitt tatt godt imot av kollegaene, og det blir spennende å jobbe som prest igjen, sier hun til Vårt Land.

Får forskningstid

45-åringen fra Farsund kommer fra en stipendiatstilling ved Det teologiske fakultet på Universitetet i Oslo der hun i august leverte en doktorgrad om lignelser, kjønn og tolkningsmuligheter i Det nye testamentet.

Hun skal få fortsette å forske selv etter hun starter som prest i september.

– Jeg får forskningstid som en del av jobben, og det er ganske nytt som prest i Oslo. Det blir spennende, og jeg synes det er viktig at vi får større kontakt mellom akademia og kirka, sier Reinertsen og fortsetter:

– Det er fint at vi som liker å forske også kan bidra i kirka med det vi kan og har.

– Skal gjøre kirke for Oslo

Reinertsen går fra en forskningsstilling der hun har fått mye tid til å tenke, til en raskere arbeidshverdag som prest. Hun gleder seg til å starte en jobb hvor hun vil møte mange.

– Det fine med å være prest er at man får lov til å være med på så mye som folk synes er viktig. Det er en veldig mangfoldig jobb.

Hun har kun jobbet som prest i menigheter tidligere, jobben som domkirkeprest vil bli annerledes, tror Reinertsen.

– Domkirka gjør ting så ordentlig, siden det er en katedral og domkirke. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med andre prester, musikere, kirketjenerne og diakoner. Vi skal få gjøre kirke for Oslo, og delvis for hele landet.


Johannes Nyborg

Johannes Nyborg

Johannes Nyborg er journalist tilknyttet Vårt Lands nyhetsavdeling.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter