Nyheter

9 millioner i Sør-Sudan trenger hjelp

Ifølge FNs beregninger vil 9,4 millioner mennesker i Sør-Sudan være avhengig av humanitær assistanse og beskyttelse neste år, en halv million flere enn i 2022.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

I dag rammes nesten en tredel av de 12,4 millioner innbyggerne i Sør-Sudan av akutt matusikkerhet, og tallet vil øke i 2023, heter det i en FN-rapport om landets behov.

Den humanitære situasjonen er gjort verre av vedvarende vold, konflikt, vanskelig tilgang, innblanding fra myndighetene, helseutfordringer og klimaendringer som fører til flom og tørke.

– Noe må endres i Sør-Sudan siden antall mennesker som trenger hjelp, fortsetter å stige hvert år, samtidig som det er stadig færre ressurser, sier Sara Beysolow Nyanti, som er humanitær koordinator i Sør-Sudan.

Vold og konflikt fortsetter å herje og truer fredsavtalen fra 2018 mellom president Salva Kiir og visepresident Riek Machar. I det siste har Machar anklaget Kiir for brudd på avtalen.

Hundretusener av mennesker ble drept, og millioner måtte flykte under borgerkrigen som utspant seg før avtalen ble undertegnet.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter