Nyheter

VM-stjerne sier Bibelen betyr mye for ham

FOTBALL: Hvis Arsenal-kaptein Martin Ødegaard vil, kan han starte bibelgruppe sammen med lagkameraten Bukayo Saka. Begge har stått fram og fortalt om sin kristne tro.

Ødegaard er kaptein både for klubblaget Arsenal i London og det norske fotballandslaget, men siden Norge ikke er kvalifisert til det omstridte verdensmesterskapet som avholdes i Qatar i disse dager, får han ikke vist fram sin ferdigheter der.

Det får imidlertid lagkameraten fra Arsenal, Bukayo Saka (21). Han har alt vært i aksjon i gulfstaten og er et fast innslag på det engelske fotballandslaget. I Qatars hovedstad Doha fikk han en flying start mot Iran i den første VM-kampen England spilte. Der signerte Saka to av scoringene da England knuste Iran 6-2- mandag.

Syndebukk og helt

Tidligere i år ble det offentliggjort et intervju og en video med Saka i det amerikanske mote- og livsstilsmagasinet GQ. Der forteller målhelten åpent om sin kristne tro.

Organisasjonen Christian Concern fant grunn til å minne om dette den samme dag som Saka hadde slik etterlengtet VM-suksess. Den står i kontrast til hva som skjedde for drøyt to år siden da Saka for mange ble syndebukk etter å ha brent et straffespark i semifinalen i europamesterskapet mot Italia. Etterpå ble den da 19 år gamle stjernen utsatt for mye rasistisk hets.

Hendelsen har ikke svekket Sakas tro på seg selv og heller ikke på Gud. Han er født i England, men har foreldre som kommer fra Nigeria og har gått fast i en pinsemenighet i oppveksten.

På spørsmål om hvor viktig troen er for ham, svarer han straks: – Svært viktig.

Her er Saka på linje med klubbkapteinen sin, Martin Ødegaard. Alt da drammenseren slo igjennom med Strømsgodset som 15-åring i 2014, fortalte han til avisa VG at den kristne troen betydde mye og ga ham styrke til å lykkes på fotballbanen. Den gangen sa den tidligere landslagskapteinen og kristenprofilen Rune Bratseth at han mente dette ga Ødegaard en viktig ballast i karrieren. Den ballasten kan han eventuelt finne i fellesskap med Saka.

– Bibelen betyr mye

I en video knyttet til intervjuet med GQ, viser Saka fram bibelen sin og sier den er essensiell for ham.

– Den var en gave fra faren min, og den betyr veldig mye for meg. Jeg prøver å lese i den hver kveld før jeg går og legger meg, og jeg har lært mye fra den. Den er viktig for meg, og jeg har en sterk gudstro, sier Saka.

Han forteller videre at han forsøker å memorere bibelvers og anvende dem i livet sitt.

I artikkelen fortelles det også om en fotballspiller som ofte uttrykker sin takknemlighet over alt han har fått.

– Da jeg vokste opp, ble jeg lært av foreldrene mine til å ha tro til Gud, og når du er yngre, forstår du ikke dette fullt ut. Men når du fortsetter å utøve din tro etter hvert som du vokser opp og møter ulike utfordringer, kan du bestemme deg for at du vil stole på Gud, og da stiller Gud opp for deg, sier Saka.

Han sier dette har påvirket både selve troen og selvtilliten i arbeidet med å bli en god fotballspiller. Det har bidratt til fryktløsheten hans på banen.

Ikke bare har Saka et tydelig kristent vitnesbyrd, men selve navnet hans har en sterk og klar kristen betydning. Fornavnet Bukayo – som han fikk av sin bestemor – betyr nemlig «Gud har gitt livet mitt glede», skriver GQ

Kristelig Pressekontor

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter