Nyheter

HRW: Nesten 700 arrestert i forbindelse med klimatoppmøtet i Egypt

ARRESTERT: Egyptiske myndigheter har pågrepet hundrevis av mennesker på grunn av oppfordringer til demonstrasjoner under klimatoppmøtet, ifølge Human Rights Watch (HRW).

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Pågripelsene av nær 700 mennesker skjedde i forkant av og under konferansen i Sharm el-Sheikh, kjent som COP27, ifølge gruppen.

Blant de arresterte, er det journalister, en fremtredende advokat og et medlem av et opposisjonsparti.

HRW mener dette øker frykten for mulig gjengjeldelse fra myndighetene mot kritikere i Egypt av regjeringens miljø- og menneskerettighetspolitikk når COP27-konferansen avsluttes fredag.

– Fra overvåking til trusler til direkte arrestasjoner, atferden til egyptiske myndigheter mens søkelyset er på landet, får alarmklokker til å ringe om hva som kan skje etter at COP27 er over, sa Lama Fakih, som leder HRW i Midtøsten og Nord-Afrika.

Da det ble oppfordret på nettet til gatedemonstrasjoner i Egypt 11. november, svarte myndighetene med å skjerpe sikkerheten i flere deler av landet den dagen.

– Egypts internasjonale partnere bør presse landets myndigheter til å respektere innbyggernes rett til å uttale seg kritisk om menneskerettigheter, og avslutte Egypts menneskerettighetskrise, la Fakih til i en uttalelse.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter