Nyheter

BKK-ansatt pågrepet etter hendelse ved trafostasjon i Bergen

BERGEN: En mann er pågrepet og siktet for forsøk på anslag mot infrastrukturen etter en hendelse ved en trafostasjon i Ytre Sandviken i Bergen 30. september.

Mannen i 60-årene ble pågrepet onsdag kveld.

– Siktede er ansatt i BKK Nett og hadde lovlig tilgang til den aktuelle transformatorstasjonen. Han har overfor sin arbeidsgiver vedgått å stå bak handlingen. Det var BKK Nett som varslet politiet om dette, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Trafostasjoner forsyner husstander i området med strøm.

Politiet skal avhøre mannen så raskt dette er praktisk mulig.

– Politiets videre etterforskning vil blant annet ha som formål å klarlegge motivet, og om den siktede hadde til hensikt å skade transformatorstasjonen. Videre skal politiet undersøke om andre har vært involvert i hendelsen, og om siktedes opplysninger stemmer overens med resten av bevisbildet, heter det i pressemeldingen.

De har foreløpig ikke tatt stilling til fengslingsspørsmålet.

– Etterforskningen har ikke gitt politiet grunn til å tro at tilsvarende handlinger er gjort ved andre trafostasjoner, skriver politiet.

– Alvorlig og tragisk

Ifølge Bergens Tidende skal mannen ha manipulert deler av det elektriske anlegget slik at trafostasjonen kunne ha eksplodert.

– Denne saken er alvorlig og tragisk. Den vil bli behandlet som en personalsak, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i Eviny, selskapet som eier BKK Nett, til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, skriver i en SMS til avisen at hun foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter