Nyheter

Imdi får 55 millioner kroner for å håndtere ukrainske flyktninger

FLYKTNINGER: Regjeringen bevilger 54,9 millioner kroner til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) som skal brukes til å håndtere ankomsten av ukrainske flyktninger.

Regjeringen bevilger 54,9 millioner kroner til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) som skal brukes til å håndtere ankomsten av ukrainske flyktninger.

– Regjeringens mål er at flyktninger som kommer til Norge fra Ukraina og andre steder, raskt skal kunne delta i det norske samfunnet, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

Støtten skal videreføre økt saksbehandlingskapasitet i Imdi til arbeid med bosetting og kartlegging av flyktninger fra Ukraina, samt veiledning og oppfølging av kommuner og andre aktører.

– Jeg er glad for at Imdi i et ellers stramt budsjett kan fortsette sitt viktige oppdrag. Krigen i Ukraina gjør at situasjonen fremdeles er svært usikker. Da er det avgjørende at Imdi kan fortsette sitt arbeid med å sørge for at alle som trenger det, raskt får et trygt hjem og en ny start, sier Imdi -direktør Libe Rieber-Mohn.

Arbeids- og inkluderingsdepartementets samlede budsjettforslag har økt med over 40 milliarder kroner til 581 milliarder kroner. Bosetting av flyktninger er en av årsakene til økningen. Utgifter til bosetting og integrering av flyktninger øker med nærmere 12 milliarder kroner i forslaget til neste års statsbudsjett.

Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter