Nyheter

FN: Nord-Koreas rakettoppskyting en klar opptrapping

FNs generalsekretær fordømmer Nord-Koreas oppskyting av en ballistisk rakett over Japan og beskriver handlingen som hensynsløs.

– Dette er åpenbart en opptrapping, sier António Guterres’ talsmann Stephane Dujarric tirsdag.

USAs president Joe Biden og Japans statsminister Fumio Kishida fordømmer også oppskytingen i de «sterkeste ordelag» etter at de to diskuterte saken.

– Oppskytingen utgjør en fare for det japanske folk, destabiliserer regionen og er et klart brudd på FNs sikkerhetsråds resolusjoner, sier Det hvite hus.

Nord-Korea har prøveskutt rundt 40 raketter ved 20 ulike anledninger så langt i år. Men tirsdagens test var første gang på fem år at Nord-Korea avfyrte en rakett over Japan. Det var også den femte våpentesten i Nord-Korea på ti dager.

– Jeg fordømmer sterkt Nord-Koreas farlige og destabiliserende missiltester, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

FNs generalsekretær ber nordkoreanske myndigheter om å gjenoppta dialogen med sentrale parter. Målet må være å jobbe for en «fullstendig og verifiserbar kjernefysisk nedrustning av den koreanske halvøy».

– Dette var en hensynsløs handling og et brudd på Sikkerhetsrådets resolusjoner, sier Guterres i en uttalelse.

– Det er også svært bekymringsfullt at Nord-Korea igjen har ignorert ethvert hensyn til internasjonal luftfart eller marin sikkerhet, tilføyer generalsekretæren.

(©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter