Nyheter

Stoltenberg kaller gasslekkasjer sabotasje

GASSLEKKASJENE: Nato-sjef Jens Stoltenberg har diskutert gasslekkasjene i Østersjøen med Danmarks forsvarsminister, melder han på Twitter. Han kaller hendelsen «sabotasje».

– Diskuterte sabotasjen på Nord Stream-rørledningene med forsvarsminister Morten Bødskov i vår høyt verdsatte allierte Danmark, skriver Stoltenberg på Twitter onsdag formiddag.

– Vi snakket om beskyttelse av kritisk infrastruktur i Nato-land, skriver han videre.

I Brussel

Bødskov var onsdag på Natos hovedkvarter i Brussel for å diskutere lekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 utenfor den danske øya Bornholm.

Bødskov sier etter møtet at Nato støtter Danmark etter at gasslekkasjene ble betegnet som sabotasje av danske myndigheter, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Sveriges statsminister Magdalena Andersson mener det kan være snakk om sabotasje.

– Tett samarbeid

– Natos generalsekretær selv veldig alvorlig på det som er skjedd, sier Bødskov.

– Det er viktig å understreke at dette har skjedd i internasjonalt farvann og at det ikke er snakk om kritisk dansk infrastruktur. Men vi skal ta det alvorlig, og derfor får vi full støtte fra Natos generalsekretær til det tette samarbeidet med våre Nato-allierte om å få oppklart hva som har skjedd.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter