Nyheter

Labour suser opp på målingene i Storbritannia

VALG: Labours oppslutning har steget forbi toryene og de ligger nå foran med 17 poeng. Det er den største ledelsen det britiske arbeiderpartiet har hatt siden 2001.

Tallene kom mandag i forkant av at Labour-leder Keir Starmer skal tale til partiet tirsdag klokken 15 norsk tid.

Undersøkelsen viser også utbredt motstand mot finansminister Kwasi Kwartengs økonomiske pakke med skattekutt, hvor han skal redusere den høyeste satsen fra 45 til 40 prosent for de som tjener mer enn 150.000 pund, tilsvarende 1.75 millioner kroner. 72 prosent av velgerne, inkludert 69 prosent av de som støttet Det konservative partiet i 2019, er imot skattekuttene.

Storbritannia er inne i sin verste økonomiske krise på flere tiår. Prisstingnigen er skyhøy og ligger på rundt 10 prosent, mens pundet falt til et rekordlavt nivå mot dollaren etter økonomipakken ble lagt fram fredag.

Starmer skal tale om hvordan statsminister Liz Truss og toryene har mistet kontrollen over den britiske økonomien.

– Det vi har sett fra regjeringen de siste dagene er uten sidestykke. De har mistet kontroll over økonomien, men for hva? Å gi skattekutt til de aller rikeste i samfunnet, kommer han til å si ifølge nyhetsbyrået AFP, som har fått innsyn i Starmers tale.

Det er 12 år siden Labour satt med makten, hvorav de siste årene har vært særlig drevet at ideologisk strid blant annet med Brexit. Starmer mener derfor at Labour er det samlende partiet og som vil lede økonomien i en sunn retning.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter