Nyheter

86 mennesker druknet utenfor Syria

SYRIA: Tallet på omkomne har steget til minst 86 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere.

20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh.

– Vi mener sjansen for å finne flere overlevende er liten på dette tidspunktet, sa Hamieh fredag.

Han har fått opplyst fra syriske myndigheter at det er fem eller seks libanesere blant de overlevende.

Over hundre mennesker

Hamieh sier at mer enn hundre mennesker, for det meste libanesere og syrere, var om bord i den lille båten. Den gikk ned i Middelhavet utenfor kysten av den syriske byen Tartus torsdag.

Overlevende har fortalt at de forlot Libanon for flere dager siden. Målet var Italia, ifølge en libanesisk sikkerhetskilde.

Torsdag ble det meldt at dødstallet steg fra 15 til 34 i løpet av kort tid. Til sammen 20 personer fikk behandling på sykehus i Tartus. Lørdag formiddag er antall bekreftede omkomne 86, ifølge Reuters som gjengir statlig kringkasting.

Årsaken til kantringen er ikke kjent.

Desperat reise

Tusenvis av libanesere og syriske og palestinske flyktninger har forlatt Libanon de siste månedene for å søke et bedre liv i Europa.

– Folk er desperate. De vil forlate Libanon fordi leveforholdene er uutholdelige, sier Ahmad Tilawi, en slektning av et av ofrene for torsdagens forlis.

Den økonomiske krisen i Libanon er blant de verste siden midten av 1800-tallet, ifølge Verdensbanken. Fattigdommen har økt drastisk det siste året og rammer nå over 74 prosent av befolkningen, ifølge en FN-rapport.

Det libanesiske pundet har mistet 95 prosent av sin verdi siden krisen startet.


NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter