Nyheter

Kunnskapsministeren kaller inn partene i lærerstreiken

STREIK: Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har kalt inn partene i lærerstreiken til et møte i dag klokka 14.

Det bekrefter Utdanningsforbundet overfor Aftenposten.

Rundt 8.300 lærere er tatt ut i streik over hele landet. Streiken har pågått siden begynnelsen av juni, men ble for alvor trappet opp rundt skolestart i august.

Konflikten synes å være fastlåst. Riksmekler Mats Ruland har hatt kontakt med KS og lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund, og det har også funnet sted møter mellom partene. Men det har ikke lykkes dem å finne en løsning.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) kaller nå partene inn til møte fredag klokken 14. Hun har bedt statsforvalterne om å rapportere inn til departementet om hvordan streiken rammer barn og unge.

Det er arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) som formelt har ansvar for eventuelt å gripe inn med tvungen lønnsnemnd. Hun er tilbakeholden med å kommentere saken.

– Det er partenes ansvar å gjennomføre konflikten, og gjennomføre den på en mest mulig skånsom måte spesielt for sårbare elever. Det er deres ansvar å finne en løsning på den konflikten, sier Mjøs Persen til TV 2.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet kan ikke bekrefte overfor NTB om Mjøs Persen skal delta på møtet.

Det har kommet mange bekymringsmeldinger de siste ukene. Blant annet har Barneombudet, Foreldreutvalget og Elevorganisasjonen gitt uttrykk for at streiken må få en slutt.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter