Nyheter

KrF i sør vil kjempe frem Lossius som nestleder

KRFS LEDELSE: Fylkeslaget i kjernefylket Agder kaster seg nå inn for at Jorunn Gleditsch Lossius bør bli KrFs nye nestleder. Dermed er kandidaturet hennes tungt inne i partiets kommende nestlederkamp.

Fylkesstyret i Agder KrF landet sine innspill partiets valgkomité på et møte torsdag kveld. Der satte styret opp sin egen fylkesleder - Lossius - som eneste navneforslag til ny nestleder etter Ingelin Noresjø.

– Dette gjør vi fordi hun er en dyktig politiker som er blitt en profil for KrF på kort tid. Jorunn er også flink til å sette KrFs verdier på dagsorden, sier 1. nestleder i Agder KrF, Rune André Sørtveit Frustøl.

Var Ropstads vara. Gikk ut mot rødgrønne

Lossius møtte fast på Stortinget i perioden Kjell Ingolf Ropstad var statsråd i Solberg-regjeringen og var 2. nestleder i Familie- og kulturkomiteen. Tidvis var hun en krass kritiker av rødgrønne grep på tros- og livssynsfeltet.

Lossius gikk nylig tydelig ut mot KrFU-leder Hadle Bjulands nyorientering om abort og advarte ungdommen mot å snu i spørsmålet.

I Vårt Land denne uken bekreftet Lossius at hun var klar for å bli ny nestleder. Det gjorde også Trøndelags Karin Bakklund Bjørkhaug og Vikens Ida Lindtveit Røse.

Begrunner forslaget med velger-styrken i sør

Nestleder Frustøl vektlegger også at det også er andre grunner til at fylkeslaget bør ha en plass i KrFs nasjonale ledelse:

– KrF i Agder hadde fremgang ved stortingsvalget. Det er naturlig at fylket er representert i ledelsen, sier han.

I fylket fikk KrF 13,9 prosent. Det var KrFs sterkeste fylkesresultat i 2021.

KrFs fylkeslag har frist for å komme med innspill til ny nestleder tidlig i oktober. På senhøsten kommer en ny høringsrunde. Valg av ledelse finner sted på landsmøtet i mai neste år.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter