Nyheter

KrFU-leder krever kaldt øl i kjøleskapet

ALKOHOLFRITT: KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland vil at alle typer øl må stå i kjøleskap i butikkene. For å få det til foreslår han å endre alkoholloven.

En undersøkelse fra alkovett-organisasjonen Av og til viser at kun én av fire butikker i Oslo selger alkoholfri øl fra kjøleskap. Det store flertallet av butikkene prioriterer kun kjøling av alkoholholdig øl, skriver Dagen.

Denne forskjellsbehandlingen av øltypene får KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland til å reagere, og han foreslår nå endringer i alkoholloven.

– Her må kommunene gripe inn og gjøre noe med salgsbevillingen. De må likebehandle alkoholfri og alkoholholdig drikke, sier han til TV 2.

Han foreslår at all øl må stå kaldt i butikkene. Dersom ikke dette er mulig, må alle øltyper selges i romtemperatur. Slik vil ungdomspartiet til KrF gjøre det enklere å velge alkoholfritt.

– For oss handler alkoholpolitikk om å verne om de som sliter med alkoholmisbruk og hindre skadelig forbruk. Det innebærer restriktive regler for alkoholsalg, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter