Nyheter

Amerikanernes tillit til Biden på vei oppover

USA: Langt flere amerikanere er tilfreds med jobben president Joe Biden gjør enn det var i sommer. De er fortsatt bekymret over hvordan han håndterer økonomien.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

En ny meningsmåling fra AP-NORC Center for Public Affairs Research viser at 45 prosent av amerikanerne er tilfreds med jobben Biden gjør som president nå, mot bare 36 prosent i juli.

Da bensinprisene var på sitt høyeste, og det var lite framgang for Bidens forslag å spore i Kongressen, lå Demokratene an til å gå på en kjempesmell i mellomvalget i november.

Når flere viktige lovforslag nå er blitt vedtatt, og bensinprisene har falt drastisk (men fortsatt er svært høye), virker flere amerikanere villige til å vurdere presidenten på vilkårene han selv ønsker. Biden har uttalt «Ikke sammenlign meg med Den allmektige. Sammenlign meg med alternativet.»

Republikanerne lider også under høyesterettskjennelsen som stiller hele USAs abortlovgivning i tvil. I tillegg framstiller Biden åpenlyst partiets uoffisielle leder, tidligere president Donald Trump, som en trussel mot demokratiet.

Imidlertid er det fortsatt hele 53 prosent i målingen som ikke har tillit til jobben Biden gjør, og det er særlig økonomien som får amerikanere til å tvile. Bare 38 prosent har tillit til måten presidenten styrer økonomien på, mens landet lider gjennom svært høy inflasjon og Republikanerne prøver å få mellomvalget til å handle om lommeboka.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter