Nyheter

Erdogan mener Vesten provoserer Russland

Tyrkias president beskylder vestlige land for å iscenesette «provokasjoner» overfor Russland og tvinge landet til å kutte i gassleveransene.

– Jeg kan si klart og tydelig at jeg ikke synes noe om Vestens holdning – ingen grunn til å nevne navn – fordi det er en politikk basert på provokasjoner, svarte Recep Tayyip Erdogan da en journalist spurte ham om energikrisen.

Hans russiske kollega Vladimir Putin sier samtidig at Russland leverer det de blir spurt om.

– De sier at Russland bruker energi som våpen. Tull og tøys. Hvilket våpen er det? Vi leverer så mye som kreves, i henhold til de forespørslene vi får fra importørene, sa Putin på en konferanse i Vladivostok onsdag.

Russland hevder sanksjoner har gått ut over vedlikeholdet av Russlands gassinfrastruktur. De er særlig misfornøyd med at det statlige selskapet Gazprom ikke har fått tilbake en turbin som har vært til reparasjon i Canada.

– Gi oss en turbin, så kan vi skru på Nord Stream i morgen, sier Putin.

Gazprom sa fredag at ledningen vil være stengt på ubestemt tid. Etter planens kulle den åpnet sist helg etter å ha vært stengt i tre dager for vedlikehold.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter