Nyheter

Pakistan ber om internasjonal nødhjelp

Pakistan ba lørdag det internasjonale samfunnet om omfattende nødhjelp etter at oversvømmelser har lagt store deler av landet under vann.

Planleggingsminister Ahsan Iqbal ber om en omfattende humanitær respons til 33 millioner mennesker som er berørt av monsunregnet som har ført til de verste oversvømmelsene i manns minne i Pakistan.

Ifølge myndighetene har antall døde og folk på flukt økt jevnt og trutt. Ifølge offisielle beregninger er 1.265 mennesker hittil døde, og det er gjort skade for 10 milliarder dollar.

– Ødeleggelsene er massive, og det krever en omfattende respons. Jeg appellerer til mine landsmenn i Pakistan, pakistanere i andre land og det internasjonale samfunnet om å støtte Pakistan når landet trenger det, sa Iqbal på en pressekonferanse.

En lang rekke eksperter og tjenestemenn legger skylden for det uvanlig kraftige monsunregnet og oversvømmelsene på klimaendringene, inkludert FNs generalsekretær António Guterres, som denne uka ba verden slutte å gå i søvne gjennom den dødelige krisen. Han besøker Pakistan neste uke for å se med egne øyne situasjonen.

Tidligere denne uka ba FN og Pakistan om 160 millioner dollar i nødhjelp for å bistå de millionene av mennesker som har mistet sine hjem. Lørdag kom et fransk fly til Islamabad med medisiner, store pumper og medisinsk personell, og deretter fulgte fly fra De forente arabiske emirater og Usbekistan.

På det meste har en tredel av landet ligget under vann i de verste oversvømmelsene i Pakistans historie. Hele byer og store landbruksområder ligger under vann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter