Nyheter

FHI: Forskning viser at gravide må fortsette å koronavaksinere seg

OMIKRON: Ny britisk forskning viser at også omikronvarianten kan være farlig for gravide.

Studien presenteres i en artikkel i tidsskriftet «BMJMedicine». Den viser at de fleste gravide som ble innlagt med moderat til alvorlig infeksjon var uvaksinerte. Eller så hadde de fått færre doser enn anbefalt.

– Vi ser at vaksinen er viktig for å beskytte gravide også mot omikronvarianten. Det er viktig at gravide følger oppdaterte vaksineråd, sier overlege og forsker Hilde Engjom i Folkehelseinstituttet (FHI) til NRK.

Engjom har deltatt i den britiske studien som ledd i et samarbeid mellom FHI og Universitetet i Oxford. De har fått rapporter fra alle 194 britiske sykehus med fødeavdeling. 3.699 gravide som ble innlagt på sykehus med påvist infeksjon med koronavirus, er med i studien.

Kvinnene ble innlagt fra midten av desember i fjor til midten av mars i år. Engjom sier at blant dem som hadde symptomer, var det tydelig at det var de uvaksinerte som ble sykest. Til sammen 30 kvinner ble innlagt på intensivavdelinger med covid-19 i denne perioden. Flertallet var uvaksinerte og ingen hadde fått tre doser.

Det ble registrert fire dødsfall på grunn av covid-19. Tre av dem var uvaksinerte og en av dem hadde fått en vaksinedose. Overlegen understreker at de fleste gravide som blir smittet har milde symptomer og føder friske barn.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Nyheter