Nyheter

Boris Johnson besøkte Kyiv på Ukrainas uavhengighetsdag

UKRAINA: Den britiske statsministeren Boris Johnson kom onsdag på et nytt besøk til Kyiv, hvor han lovet mer penger til Ukrainas forsvar.

Johnson deltok i markeringen av Ukrainas nasjonaldag, en feiring av 31 års uavhengighet fra Russland.

– Ukrainerne har en sterk motstandsvilje. Og det er noe Putin ikke forstår. Dere forsvarer deres rett til å leve i fred og frihet, og det er derfor Ukraina vil vinne, sa statsministeren under besøket.

Statsministeren hadde med seg en ny støttepakke på 54 millioner pund i militærhjelp til Ukraina, tilsvarende over 616 millioner kroner. Under besøket ble han tildelt den ukrainske Frihetsordenen av president Volodymyr Zelenskyj. Dette er den høyeste utmerkelsen Ukraina kan tildele en utenlandsk statsborger, og bakgrunnen er Storbritannias støtte til Ukraina.

– De siste seks månedene har Storbritannia stått skulder ved skulder med Ukraina, og støttet landet i å forsvare seg mot denne barbariske og ulovlige inntrengeren, sa statsministeren.

Johnson har knyttet svært tette bånd til Zelenskyj de siste månedene. Onsdagens besøk i Ukraina blir trolig hans siste som statsminister, siden han går av i september etter å ha mistet ledervervet i Det konservative partiet.

Storbritannias statsminister Boris Johnson lovet ytterligere 54 millioner pund i militærhjelp til Ukraina under sitt besøk i Kyiv på Ukrainas nasjonaldag onsdag. Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB
Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter