Nyheter

Lagmannsretten forkaster Matapours anke

OSLO-SKYTING: Borgarting lagmannsrett har forkastet Zaniar Matapour anke over Oslo tingretts beslutning om tvungen observasjon.

Det er besluttet at det skal gjennomføres en full rettspsykiatrisk undersøkelse av Zaniar Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo sentrum 25. juni der to personer ble drept og 21 skadd.

Oslo tingrett bestemte i midten av juli at Matapour skulle legges inn til tvungen observasjon i Bergen, før den siktede senere gikk med på å snakke med de sakkyndige.

43-åringen hadde første møte med de sakkyndige i slutten av juli, men i forrige uke skrev politiet i en pressemelding at de rettspsykiatriske sakkyndige ønsker en tvungen observasjon av siktede. Det er oppgitt som årsak at samarbeidet med ham i fengselet ikke har gitt tilstrekkelig grunnlag for en vurdering av hans tilregnelighet.

Matapour anket deretter avgjørelsen om tvungen observasjon til lagmannsretten, men nå har altså Borgarting forkastet denne anken.

1. juli oppnevnte Oslo tingrett tre rettspsykiatriske sakkyndige til å foreta rettspsykiatrisk utredning av ham. En uke senere anmodet de tingretten om å avsi kjennelse om innleggelse.

Retten tok anmodningen til følge, og skrev i sin kjennelse 13. juli at siktede kan innlegges til undersøkelse ved Regional sikkerhetspost på Haukeland universitetssjukehus i inntil åtte uker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter