Nyheter

Norden styrker forsvarssamarbeidet

FORSVAR: Danmark, Finland, Norge og Sverige har etablert et rammeverk som gjelder samarbeid om materiell og tjenester til forsvarsformål i fred, krise og krig.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

De nordiske landene konkretiserer også traktaten de inngikk i 2015, med et rammeverk som beskriver prinsippene og retningslinjene om hvordan nasjonene kan bistå hverandre for å utvikle, støtte og styrke hver nasjons forsyningssikkerhet.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) tror bindende samarbeid på tvers av landene kan løse utfordringer i forsvarspolitikken.

– Nordisk samarbeid er viktig i seg selv, og nå har vi styrket rammeverket for å kunne inngå bindende samarbeid på tvers av landene. Slike fremtidige avtaler vil kunne løse flere felles og grunnleggende utfordringer vi har i forsvarspolitikken, sier Gram i en pressemelding.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter