Nyheter

Anne Bergh blir ny generalsekretær i Røde Kors

RØDE KORS: Anne Bergh blir ny generalsekretær i Røde Kors etter Bernt G. Apeland. Hun overtar jobben 1. november.

– Jeg er veldig glad for at Anne har takket ja til denne utfordringen. Med sin bakgrunn som leder fra både internasjonalt arbeid, Røde Kors og folkehelse var hun den klart beste kandidaten, sier Røde Kors-president Thor Inge Sveinsvoll i en pressemelding.

Bergh har ti års erfaring fra Røde Kors, nasjonalt og internasjonalt, og er i dag ansatt som fagdirektør og leder for klynge for global helse ved Folkehelseinstituttet, der hun har vært i 13 år. Hun gleder seg til å begynne i jobben som generalsekretær i Røde Kors.

– Jeg gleder meg til jobben i Røde Kors og til å være med på å utvikle Røde Kors’ samfunnsrolle videre. Jeg går til denne jobben med både ydmykhet og entusiasme, sier Bergh.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter