Nyheter

Israels hær: Luftangrepene i Gaza vil vare i en uke

Israels hær sier lørdag at luftangrepene i Gaza skal vare en uke, og at det foreløpig ikke er noen diskusjoner om en våpenhvile med Islamsk hellig krig.

Uttalelsen kommer etter at det fredag ble registrert minst ti luftangrep i Gaza.

Israel sier luftangrepene var rettet mot gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel».

Samtidig viser bilder på israelsk TV at minst to raketter fra Gaza ble skutt ned av israelsk luftvern.

Angrepet skjer etter at Israel arresterte Bassam al-Saadi i byen Jenin på Vestbredden tidligere denne uken. Han er leder for Islamsk hellig krig i Palestina.

Flere drept

Minst elleve personer er drept, blant dem en toppleder i Islamsk hellig krig og et fem år gammelt barn.

Shin Bet pågrep 20 personer på Vestbredden, hvorav 19 tilhører gruppen Islamsk hellig krigs militante fløy, opplyser den israelske hæren lørdag.

Shin Bet er Israels sikkerhetstjeneste.

Gasskraftverket stengt

Gazas eneste kraftverk ble stengt lørdag etter å ha gått tom for drivstoff, opplyser en talsperson for kraftverket.

Stengningen av kraftverket vil påvirke all offentlig infrastruktur og vil forverre den humanitære situasjonen, ifølge Gazas el-selskap.

De oppfordrer partene til å gripe inn og slippe gjennom lastebilene med drivstoff slik at kraftverket kan holdes i gang.

Israel har som følge av de pågående angrepene stengt veiene rundt Gazastripen og sendt militære forsterkninger til grenseområdet i frykt for et angrep fra Islamsk hellig krig.

Huitfeldt er bekymret

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at hun er sterkt bekymret for eskaleringen i og rundt Gaza.

– Jeg oppfordrer alle involverte til å redusere spenningene, vise tilbakeholdenhet og beskytte sivilbefolkningen, sier utenriksministeren i en pressemelding lørdag.

(©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter