Nyheter

Mikronesia rammet av sitt første koronautbrudd

KORONA: Øystaten Mikronesia har unngått koronapandemien i to og et halvt år. Nå er mer enn 1.000 personer smittet i et pågående utbrudd som vekker uro i landet.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

I forrige uke ble Mikronesia trolig den siste nasjonen i verden med en befolkning på over 100.000 som ble rammet av et smitteutbrudd. Ifølge helsemyndighetene i landet øker antallet smittetilfeller raskt.

Mandag ble det registrert 140 nye tilfeller, noe som bringer det totale antallet til 1.261. Åtte personer har blitt innlagt på sykehus, og én person er død.

Myndighetene krever at alle landets innbyggere må bruke munnbind i offentligheten, også utendørs. Det medfører en bot på nesten 10.000 kroner for de som ikke følger påbudet. Samtidig har regjeringen truet med å holde igjen økonomisk støtte til bedrifter eller enkeltpersoner som ikke følger koronareglene.

Mikronesia har rundt 550.000 innbyggere.


Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter