Nyheter

Isbre-ulykke i Italia kan ha krevd 24 liv

Redningsarbeidere i de italienske alpene leter etter minst 17 savnede etter at deler av en isbre løsnet og raste ned på en gruppe fjellklatrere søndag.

Dette bildet fra ulykkesstedet ble offentliggjort mandag 4. juli. Droner ble mandag satt inn i søket etter savnede fjellklatrere i området. Foto: Autonomous Province of Trento AP/NTB

Redningsarbeidet startet opp igjen mandag morgen, etter å ha blitt satt på pause i nattetimene. Det ble satt inn varmesøkende droner i arbeidet med å lete etter overlevende mandag.

I tillegg er alle alpine redningsgrupper fra den nærliggende Veneto-regionen sendt ut, inkludert hunder, for å lete etter fjellklatrerne. Leder for de alpine redningsgruppene, Giorgio Gajer, sier til nyhetsbyrået AGI at han tror mulighetene for å finne overlevende er små.

Ifølge Sandro Raimondi fra den italienske påtalemyndigheten er det trolig 17 fjellklatrere som er savnet, melder det italienske nyhetsbyrået LaPresse.

Sju personer er så langt funnet omkommet og åtte behandles for skader etter ulykken. Is og stein skal ha dundret nedover fjellsiden i så høy fart som 300 kilometer i timen, ifølge italienske myndigheter

Ulykken fant sted i det 3.343 meter høye Marmolada-fjellet, det høyeste i de østlige Dolomittene nord i Italia.

Det er uklart hva som utløste raset, men den intense hetebølgen som har rammet Italia siden slutten av juni, kan være en faktor. Det har vært ti grader på toppen av fjellet de siste dagene, er varme som er svært uvanlig.

(©NTB)

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter