Nyheter

Demonstranter i Sudan krever slutt på militærregime

SUDAN: Hundrevis av demonstranter fylte søndag for fjerde dag på rad Khartoums gater med krav om at militærregimet går av.

Demonstrantene har ikke latt seg skremme av at ni mennesker ble drept av sikkerhetsstyrkene under en masseprotest torsdag.

Det var den blodigste protesten på flere måneder etter at de militære under ledelse av hørsjefen Abdel Fattah al-Burhan grep makten i oktober i fjor.

I de siste demonstrasjonene har folkemengdene brent bildekk og bygd barrikader av murstein, mens sikkerhetsstyrkene har angrepet dem med tåregass og vannkanoner.

Demonstrantene krever at overgangen til et sivilt styre som var i gang i fjor etter at Omar al-Bashir ble styrtet i 2019, gjenopptas.

FNs menneskerettighetskommissær Michelle Bachelet krever uavhengig gransking av torsdagens hendelser, mens FN, Den afrikanske union og den regionale blokken IGAD forsøker å legge til rette for forhandlinger mellom de sivile og generalene.

Bachelet sier at hun er forferdet over drapene torsdag, inkludert på en 15-åring, trass i at politiet hadde kunngjort at de ikke ville ta i bruk dødelige våpen for å spre de titusener av demonstranter som deltok.

114 mennesker har hittil mistet livet i forbindelse med protestene mot militærkuppet. Den siste var en person som døde av skadene etter torsdagens protest.

Bachelet understreker overfor militærmyndighetene i Sudan at det i henhold til folkeretten ikke er lov å bruke voldelig makt mot demonstranter som bruker sin rett til å samle og ytre seg fritt.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter