Nyheter

Sian-lederen påkjørt på E6 – politiet tror det skjedde på grunn av koranbrenning

SIAN: Politiet har pågrepet personen som kjørte inn i en Sian-bil på E6 lørdag. De tror påkjørselen skjedde på grunn av en koranbrenning.

En video av hendelsen viser at bilen med Sian-leder Lars Thorsen ble påkjørt flere ganger. Det skjedde kort tid etter at det som trolig var en koran, ble brent i et veikryss. Personene i bilen som kjørte på Sian-bilen, var til stede i veikrysset.

– Vi har all grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje, noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre blir pågrepet og kjørt til arresten, skriver Oslo-politiet.

Innsatsleder Tore Barstad sier til NRK at bilføreren er siktet for forsettlig påkjørsel og forsøk på grov vold. Det var også en annen person i bilen. Begge er kjørt til arresten.

– Så kan siktelsen endre seg etter hvert som vi gjennomfører avhør og får kunnskap om det som skjedde i forkant. Det er viktig å vite hva som har utløst denne hendelsen, sier Barstad.

Brente koraner

Politiet er ifølge NRK kjent med at Sian lørdag brente koraner utenfor Oslo politihus og moskeen på Mortensrud.

– Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen, opplyser politiet.

Det var fem personer i Sian-bilen. En av disse er kjørt til sykehus, mens de øvrige er fraktet til legevakta. Videoen viser at påkjørslene skjedde midt i trafikken på E6, og at flere andre bilister måtte kjøre unna for ikke å bli truffet.

Sian-leder Lars Thorsen sier til VG at de var på vei fra en politisk markering der de hadde brent en koran.

Blir påkjørt flere ganger

Videobilder viser at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

Tok med seg utbrent bok

Det var to kvinner i bilen som kjørte inn i Sian-lederen. De var begge til stede i veikrysset der det som skal ha vært en koran, ble brent. Den ene kvinnen tok med seg den utbrente boka inn i bilen før de kjørte etter Sian-lederen.

Det var store trafikale problemer på E6 ved Mortensrudkrysset etter ulykken, men ved 17.20-tiden var veien ryddet og alle felt åpnet for normal trafikk, ifølge Veitrafikksentralen Øst.

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

NTB Nyheter

NTB nyheter

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter