Nyheter

EUs utenrikssjef besøker Iran i håp om å løse opp knutene

ATOMAVTALE: EUs utenrikssjef Josep Borrell reiser til Irans hovedstad Teheran fredag. Målet skal være å gjenoppta forhandlinger om atomavtale med landet.

Josep Borrell skal ankomme Teheran fredag kveld. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

– Diplomati er den eneste måten å komme seg tilbake til full implementering av avtalen og bryte med de nåværende spenningene, skriver Borrell på Twitter.

– Borrell ankommer Teheran fredag kveld for å møte Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian og andre embetsmenn, heter det i en uttalelse fra det iranske utenriksdepartementet.

Forhandlingene om en ny atomavtale mellom vestlige land og Iran har strandet de siste månedene, etter en periode der det tilsynelatende var framgang. Tidligere i uka besøkte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov Iran for å diskutere avtalen.

I 2015 ble USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina enige med Iran om at landet skulle begrense sin anriking av uran, i bytte mot at økonomiske sanksjoner mot landet ble opphevet.

USAs president Donald Trump avsluttet avtalen fra amerikansk side i 2018 og gjeninnførte harde sanksjoner mot Iran, og siden har landet brutt avtalen flere ganger.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter