Nyheter

AU trekker seg fra Sudan-samtaler

AFRIKA: Den afrikanske union (AU) vil ikke lenger delta i samtalene om en overgang til demokrati i Sudan og viser til at viktige aktører holdes utenfor.

Protestene mot de militære kuppmakerne fortsetter i Sudan. Dette bildet er fra en demonstrasjon i hovedstaden Khartoum 16. juni. Foto: AP / NTB

Opposisjonen og sivilsamfunnet boikotter samtalene med Sudans militære som styrtet landets overgangsregjering og grep makten i et kupp i oktober.

– AU kan ikke lenger delta i disse uærlige og lukkede samtalene som ekskluderer viktige aktører eller som truer dem på urettmessig vis, sier unionens ambassadør i Sudan, Mohammed Belaiche.

AU trekker seg imidlertid ikke fra den såkalte troikaen som støtter fredsprosessen i landet og som også inkluderer FN og Den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen (IGAD).

– AUs representant kunngjør med dette at han ikke vil delta i enkelte aktiviteter fordi de er lukkede, fordi ikke alle aktører er representert og fordi de ikke er i samsvar med prinsippet om at ingen skal ekskluderes fra den politiske prosessen, sier Belaiche.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter